Papadia este o sursa bogata de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum si minerale cum ar fi fier, potasiu si zinc. Frunzele de papadie sunt utilizate la salate, sandwichuri si ceaiuri, pentru a le oferi aroma.
Radacinile sunt folosite ca inlocuitori de cafea, iar florile se pot folosi la producerea vinurilor. In mod traditional, radacinile si frunzele de papadie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice.
Multi oameni trateaza unele boli de rinichi, inflamatia, afectiunile pielii, arsurile stomacale si diareea, cu infuzie si ceai de papadie.
In medicina traditionala chineza, papadia este adjuvant pentru vindecarea problemelor stomacale, apendicitei si unora dintre manifestarile de la nivelul sanului, cum ar fi inflamatia sau lipsa fluxului de lapte. Planta mai este intrebuintata pentru ameliorarea febrei, furunculelor, problemelor oculare, diabetului zaharat si diareei. Pana
in prezent, nu au existat studii stiintifice de buna calitate care sa
priveasca importanta papadiei. Radacinile plantei sunt utilizate in
principal ca stimulent al poftei de mancare, pentru probleme de ficat si
vezica biliara. Frunzele de papadie sunt folosite ca diuretic pentru a
ajuta organismul sa elimine excesul de lichid.
Frunzele de papadie actioneaza ca un diuretic, crescand cantitatea de urina pe care organismul o produce. Frunzele sunt folosite pentru a stimula apetitul, dar si digestia.
Florile de papadie au proprietati antioxidante si pot ajuta, la intarirea sistemului imunitar. Unii specialisti recomanda radacina de papadie pentru detoxifierea ficatului si a vezicii biliare, papadia avand rol de adjuvant al functiei renale.
In mod traditional, papadia a fost folosita ca diuretic dar si pentru probleme medicale cum ar fi afectiuni hepatice sau dezechilibre ale presiunii arteriale. Papadia proaspat culeasa sau sub forma uscata, este folosita ca un stimulent al apetitului alimentar si pentru ameliorarea unui stomac deranjat. Radacina de papadie poate actiona ca un laxativ usor si este utilizata pentru a imbunatati digestia. Unele cercetari preliminare, sugereaza ca papadia poate ajuta si la imbunatatirea functiei ficatului si a vezicii biliare. Studii de laborator, asupra soarecilor, sugereaza ca papadia ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange si la reducerea colesterolului total si a trigliceridelor, crescand valorile colesterolului bun la soarecii care sufereau de diabet zaharat. Nu toate studiile pe animale au avut ca rezultat un efect pozitiv al papadiei privind controlul zaharului din sange. Sunt necesare studii ample pentru a confirma aceste beneficii si la oameni.
Cand frunzele si florile de papadie sunt introduse intr-o punga de hartie impreuna cu alte fructe necoapte, acestea elimina gas etilen care ajuta la maturarea rapida a celorlalte fructe. Din frunze si radacini se poate obtine, de asemenea, un lichid alimentar natural. O lotiune cosmetica pentru piele se obtine prin distilarea frunzelor de papadie in apa si este utilizata pentru a curata pielea, fiind eficienta in indepartarea pistruilor.
Utilizare
- Pentru copii - Adresati-va medicului inainte sa oferiti unui copil suplimente care contin papadie, pentru ca medicul sa va poata informa care sunt dozele optime pentru cei mici. Consumul de papadie (in orice forma) in alimente este considerata sigura chiar si in cazul copiilor.
- Petnru adulti - Consultati medicul pentru a va ajuta sa determinati doza potrivita pentru dvs. Unele dozaje traditionale includ:
Frunzele de papadie actioneaza ca un diuretic si pot accelera eliminarea unor medicamente din corpul dvs. In cazul in care sunteti tratati in prezent cu oricare dintre urmatoarele medicamente, sfatul medicului specialist este absolut necesar.
sursa:sfatulmedicului.ro
Frunzele de papadie actioneaza ca un diuretic, crescand cantitatea de urina pe care organismul o produce. Frunzele sunt folosite pentru a stimula apetitul, dar si digestia.
Florile de papadie au proprietati antioxidante si pot ajuta, la intarirea sistemului imunitar. Unii specialisti recomanda radacina de papadie pentru detoxifierea ficatului si a vezicii biliare, papadia avand rol de adjuvant al functiei renale.
In mod traditional, papadia a fost folosita ca diuretic dar si pentru probleme medicale cum ar fi afectiuni hepatice sau dezechilibre ale presiunii arteriale. Papadia proaspat culeasa sau sub forma uscata, este folosita ca un stimulent al apetitului alimentar si pentru ameliorarea unui stomac deranjat. Radacina de papadie poate actiona ca un laxativ usor si este utilizata pentru a imbunatati digestia. Unele cercetari preliminare, sugereaza ca papadia poate ajuta si la imbunatatirea functiei ficatului si a vezicii biliare. Studii de laborator, asupra soarecilor, sugereaza ca papadia ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange si la reducerea colesterolului total si a trigliceridelor, crescand valorile colesterolului bun la soarecii care sufereau de diabet zaharat. Nu toate studiile pe animale au avut ca rezultat un efect pozitiv al papadiei privind controlul zaharului din sange. Sunt necesare studii ample pentru a confirma aceste beneficii si la oameni.
Cand frunzele si florile de papadie sunt introduse intr-o punga de hartie impreuna cu alte fructe necoapte, acestea elimina gas etilen care ajuta la maturarea rapida a celorlalte fructe. Din frunze si radacini se poate obtine, de asemenea, un lichid alimentar natural. O lotiune cosmetica pentru piele se obtine prin distilarea frunzelor de papadie in apa si este utilizata pentru a curata pielea, fiind eficienta in indepartarea pistruilor.
Utilizare
- Pentru copii - Adresati-va medicului inainte sa oferiti unui copil suplimente care contin papadie, pentru ca medicul sa va poata informa care sunt dozele optime pentru cei mici. Consumul de papadie (in orice forma) in alimente este considerata sigura chiar si in cazul copiilor.
- Petnru adulti - Consultati medicul pentru a va ajuta sa determinati doza potrivita pentru dvs. Unele dozaje traditionale includ:
- Infuzie cu frunze uscate: 1-2 lingurite, de 3 ori pe zi. Se toarna apa fierbinte peste frunzele uscate de papadie, care se scufunda in apa fierbinte timp de 5-10 minute. Beti conform indicatiilor stabilite de medic.
- Decoct de radacina uscata: 1-2 lingurite, de 3 ori pe zi. Adaugati radacinile de papadie in apa care fierbe si lasati-le la fiert timp de 5-10 minute. Se strecoara si se bea in cantitatile indicate de medic.
Frunzele de papadie actioneaza ca un diuretic si pot accelera eliminarea unor medicamente din corpul dvs. In cazul in care sunteti tratati in prezent cu oricare dintre urmatoarele medicamente, sfatul medicului specialist este absolut necesar.
- Antiacide - Papadia poate creste cantitatea de acid din stomac, deci antiacidele pot sa nu interactioneze cu papadia.
- Medicamente anticoagulante - Teoretic, papadia poate creste riscul de sangerari, mai ales atunci cand folositi un medicament care dilueaza sangele cum ar fi aspirina, coumadin sau clopidogrel (plavix).
- Diuretice (pastile de apa) - Papadia poate actiona ca diuretic, crescand cantitatea de urina pentru a ajuta organismul sa elimine surplusul de lichid. Daca utilizati diuretice eliberate cu prescriptie medicala sau alte plante care pot actiona la randul lor ca si diuretic, exista un risc de a suferi un dezechilibru electrolitic.
- Litiu - Studiile pe animale sugereaza ca papadia poate accentua efectele secundare ale utilizarii litiului.
- Ciproflaxin - O specie de papadie, Taraxacum mongolicum, numita de asemenea, papadia chineza, poate reduce absorbtia de ciproflaxin, antibiotic din tractul digestiv. Cercetatorii nu au stabilit inca, daca orice specie de papadie are aceeasi interactiune cu acest medicament.
- Medicamente pentru tratarea diabetului zaharat - Teoretic, papadia poate reduce nivelul de zahar din sange. Daca luati insa medicamente impotriva diabetului zaharat, papadia poate creste de fapt, nivelul de zahar din sange.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu