In plus, cei care mananca de obicei micul-dejun, aduc organismului un aport mai mare de fibre, calciu, vitaminele A si C, riboflavina, zinc si fier - mai putine grasimi si colesterol alimentar. Acest lucru este explicabil prin faptul ca la micul dejun se consuma in special cereale, care sunt fortificate cu vitamine, minerale si fructe si, sunt in mod natural bogate in substante nutritive.
Formati acest obicei
Daca stomacul nu este obisnuit cu masa de dimineata, incercati mai intai un pahar de suc natural din fructe, fara sa il indulciti, o banana, iaurt sau o felie de paine prajita. Incercati diferite feluri de mancare la micul dejun si bucurati-va de masa de dimineata.
Caloriile mesei de dimineata: ce sa mancati
- Cereale integrale. Cerealele integrale sunt o alegere buna, deoarece acestea mentin timp indelungat senzatia de plenitudine.
- Optati pentru oua. Un studiu recent, care s-a desfasurat pe subiecti cu varste cuprinse intre 25 si 60 de ani, care incercau sa slabeasca, a constatat ca cei care au mancat doua oua la micul dejun au pierdut in greutate cu 65 % mai mult decat cei care au mancat covrigi; in plus, consumatorii de oua au raportat un nivel de energie mai ridicat pe tot parcursul zilei.
Evident, nu se consuma oua prajite in combinatie cu unt pentru a atinge acest rezultat. Incercati in schimb aceste metode de preparare a oualelor, ce implica un aport scazut de calorii si grasimi:
- Oua fierte in apa. Spargeti ouale in apa si lasati-le pana cand acestea devin tari. Serviti-le cu paine prajita din grau integral si cu un fruct alaturi.
- Oua fierte in coaja. Ouale tari fierte in coaja pot fi bune de mancat chiar si o saptamana cand sunt pastrate in frigider, deci tineti 5-6 oua fierte la indemana in fiecare saptamana.
- Oua preparate la cuptorul cu microunde. Amestecati ouale cu ardei gras tocat, ceapa, ciuperci si branza degresata si turnati amestecul intr-o cana mai mare. Tineti-le la cuptorul cu microunde timp de 45 de secunde.
Evitati alimentele cu continut ridicat de zahar
Salata de fructe proaspete
sursa:sfatulmedicului.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu