Altii sunt preocupati de siguranta sau eficacitatea vaccinurilor sau cred ca prevenirea bolilor prin vaccinare prezinta un risc grav pentru sanatate.
Vaccinurile pot provoca autism?
Studiul original care a sugerat o asociere intre vaccinuri (in special vaccinul rujeolic, urlian si rubeolic) si autism s-a dovedit a fi eronat. Rezultatele publicate initial au fost retractate.
Vaccinurile pot declansa tulburari autoimune sau sindromul mortii subite la nou-nascuti?
Vaccinurile contin ingrediente toxice?
- Timerosal - este un conservant adaugat in unele vaccinuri. Deoarece contine mercur, unii cercetatori au investigat daca nivelul de mercur din vaccinurile administrate in copilarie ar putea deteriora sistemul nervos. Nu s-a descoperit nicio dovada ca aceste cantitati mici de mercur dauneaza sistemului nervos al copiilor. Singurele vaccinuri pentru copii, care contin timerosal, sunt vaccinurile antigripale.
- Aluminiul - este folosit in unele vaccinuri pentru a produce o reactie puternica a sistemului imunitar, intrucat vaccinul poate contine o cantitate mai mica de germeni slabiti. Aluminiul se gaseste in mod natural in aer, apa si alimente. Cantitatea de aluminiu din vaccinuri nu este mai mare decat cea din laptele matern si laptele praf.
- Formaldehida ajuta la fabricarea vaccinurilor. Aceasta este utilizata pentru inactivarea anumitor virusuri si toxine. Vaccinurile contin doar o cantitate foarte mica de formaldehida, intrucat aceasta este eliminata in mare parte atunci cand este purificat vaccinul, in timpul procesului de fabricatie. Cantitatea acestei substante din vaccinuri este mult mai mica decat cea care se regaseste in mod normal in corpul unui bebelus.
sursa:sfatulmedicului.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu