Mousse de mango
Reţetă cu timp de pregătire
20 minute
Usoara
5 portii
Reteta testata
Desert delicios
Ingrediente
120ml suc de limepuţină sare
2kg de mango copt
115g de zahăr
1 lingură de gelatină
2 albuşuri
120ml de smântână dulce, de minim 30%
Mod de preparare
- 1. Se curăţă fructele, se taie în felii, îndepărtând sâmburele şi se fac piure cu ajutorul unui blender, împeună cu sucul de lime – cu grijă să nu fie foarte mixate. Se adaugă amestecând zahărul.
- 2. Se dizolvă gelatina în 50ml de apă fierbinte; se lasă la răcit şi se adaugă amestecând în piurelul de mango.
- 3. Se bat albuşurile cu sarea până fac vârfuri. Se bate smântâna până se întăreşte. Se încorporează smântâna bătută în albuşuri, apoi acest amestec se adaugă cu grijă la piureul de mango. Se pune compoziţia într-o farfurie mare sau în forme mai mici şi se răceşte în congelator 2-3 ore.
sursa: http://www.goodfood.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu