Este vorba de uleiul de masline, al carui miros poate elimina foamea,
oferind in acelasi timp senzatia de satietate pentru o perioada mai
lunga de timp, potrivit Mediafax.
Studiul arata ca aroma alimentelor are capacitatea de a regla senzatia
de satietate, cercetatorii spunand ca spera sa dezvolte produse
alimentare cu un continut scazut de grasimi, care sa satisfaca si gustul
celui mai pretentios gurmand.
Voluntarii care au participat la acest studiu au consumat timp de trei
luni, zilnic - pe langa dieta lor normala -, o cantitate de 500 de grame
de iaurt. Unii au adaugat in iaurt ulei de masline, altii, ulei de
rapita, altii, slanina, altii, unt.
Cei care au folosit in dieta lor uleiul de masline au consumat zilnic
mai putine calorii - la nivel general - si niciunul dintre acesti
voluntari nu a luat in greutate. In plus, acestia prezentau in sange un
nivel mai ridicat de serotonina, hormonul satietatii. Cercetatorii spun
ca acest lucru se intampla datorita aromei unice a uleiului de masline,
care nu se regaseste in alte grasimi sau uleiuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu