Alergia este reacţia sistemului imunitar la elemente obişnuite, banale din mediul înconjurător, la care nu ar trebui să reacţioneze. Substanţele ce declanşează o reacţie alergică se numesc alergeni şi sunt reprezentate în mod frecvent de polenuri, mucegaiuri, acarieni, păr de animale, anumite alimente.
Alergia de primăvară cauzată de polen debutează la jumătatea lunii martie și se sfârșește în iunie.
Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturiste propuse de specialistul în homeopatie și acupunctură Alice Popescu cu care poți ține în frâu alergiile:
- Căpăcelele de fagure
Este recomandat să achiziționezi fagurii de la producătorii locali sau de la cei situați în aria învecinată de pe o rază nu mai mare de 10 kilometri. Astfel, mierea obținută din polenul florilor regăsite în zona în care locuiești sau muncești, te va ajuta să desensibilizezi treptat organismul față de alergenii locali. Acest proces se numește imunoterapie.
- Cocăzul negru
- Trei-frați-pătați
- alergia la polen și praf – toți cei care strănută la contactul cu polenul sau cu praful, care au urticarii pe piele, senzații de sufocare, cărora le curg nasul și ochii, ar trebui să încerce măcar o cură de trei săptămâni cu ceai de trei-frați-pătați. Se consumă 2-4 căni pe zi, pe stomacul gol. Această plantă nu numai că previne reacția alergică, dar poate chiar stopa un proces alergic deja declanșat (în câteva ore).
– astmul și bronșita alergică – la fiecare schimbare de anotimp, se face o cură în care se bea ceai de trei-frați-pătați, câte o cană, de 3 ori pe zi. Ceaiul se bea îndulcit cu miere de salcâm.
- rinita și rinosinuzita alergică – indiferent dacă este vorba de o afecțiune pe fond alergic sau pe fond infecțios, cura cu ceai de trei-frați-pătați (2-4 căni pe zi) te va ajuta.
4. Mușețelul și propolisul au de asemenea un efect calmant antiinflamator și te pot ajuta și în cazul alergiilor însă nu sunt tratamente specifice.
sursa:doctorulzilei.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu