Alimentul | Beneficii | Recomandari alimentare |
Avocado | Acest fruct este o sursa excelenta de:
- Fibre - Ajuta la digestie
- Vitamina C - Ajuta functia antioxidanta si absorbtia fierului
- Vitamina K - Ajuta la coagularea sangelui
- Potasiu - Benefic pentru tensiunea arteriala si performanta musculara
- Acid folic - Sustine regenerarea celulara si dezvoltarea fetala
- Grasimi mononesaturate - Ajuta in controlul colesteroului
| Avocado nu ar trebui gatit, insa este un ingredient excelent pentru salate si ingredientul principal pentru guacamole. |
Castravetii | Castravetii
sunt incantator de racoritori si sunt o modalitate buna de a va mentine
hidratati in timpul verii. Castravetii sunt o sursa excelenta de:
- Vitamina A - Sustine cresterea si dezvoltarea
- Magneziu - Sustine functia nervilor si muschilor
- Vitamina K - Ajuta la coagularea sangelui
- Potasiu - Benefic pentru tensiunea arteriala si performanta musculara
| Castravetii
se consuma cel mai bine cruzi, in salate, sandwich-uri, supe si sosuri.
De asemenea se asociaza foate bine cu marar, menta, ceapa rosie, sare
si otet. |
Dovleceii | Dovelceii sunt o sursa excelenta de:
- Vitamina C - Ajuta functia antioxidanta si absorbtia fierului
- Vitamina B6 - Ajuta functia cerebrala, imunitatea si functia nervilor
- Molibden - Ajuta la echilibrarea procesului chimic in organism
| Dovleceii se consuma cel mai bine gatiti sau facuti la gratar dupa ce au fost asezonati cu ulei de masline, sare si piper. |
Rosiile | Rosiile sunt surse excelente de:
- Vitamina A - Sustine cresterea si dezvoltarea
- Vitamina C - Ajuta functia antioxidanta si absorbtia fierului
- Vitamina K - Ajuta la coagularea sangelui
| Exista
mai multe varietati de rosii insa majoritatea sunt excelente consumate
crude. Sunt ideale insa si pentru sosuri si merg foarte bine impreuna cu
uleiul de masline si busuioc. |
Ciresele | Ciresele sunt surse excelente de:
- Vitamina C - Ajuta functia antioxidanta si absorbtia fierului
- Fibre - Ajuta procesul digestiei
- Calciu - Bun pentru santatea osoasa si dentara, performanta musculara si sanatatea nervilor.
| Ciresele este cel mai bine sa fie consumate crude insa pot fi folosite si in diverse prajituri, gem sau siropuri. |
Pepenii | Pepenii, galbeni sau rosii, sunt surse excelente de:
- Vitamina C - Ajuta functia antioxidanta si absorbtia fierului
- Vitamina A - Sustine cresterea si dezvoltarea
- Potasiu - Benefic pentru tensiunea arteriala si performanta musculara
| Pepenii se consuma cruzi, ca atare sau pot constitui ingredietele principale pentru sucuri racoritoare sau cocktal-uri de sezon. |
Capsunile | Capsunile sunt surse excelente de:
- Vitamina C - Ajuta functia antioxidanta si absorbtia fierului
- Fibre - Ajuta procesul digestiei
- Magneziu - Sustine functia nervilor si muschilor
| Capsunile se pot consuma crude, se pot folosi pentru prajituri, gem, sosuri, inghetata sau cocktail-uri. |
Piersicile | Piersicile sunt surse excelente de:
- Vitamina C - Ajuta functia antioxidanta si absorbtia fierului
- Vitamina B3 - Sustine energia metabolismului
- Potasiu - Benefic pentru tensiunea arteriala si performanta musculara
| Piersicile
este cel mai bine sa fie consumate crude, in cereale, sortbeturi, iaurt
sau smoothie. De asemenea, piersicile pot fi folosite pentru prajituri,
placinte si gem. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu