Multe dintre rezultate au inclinat balanta catre anumite categorii de alimente care, odata introduse in retete sanatoase, contribuie major la detoxifierea organismului, mentinerea siluetei si prevenirea potentialelor boli.
Retetele sanatoase de mai jos sunt recomandate de specialisti reputati, pentru eliminarea kilogramelor in plus, eliminarea toxinelor din organism si protectia sanatatii pe termen lung.
Retetele de detoxifiere ale lui Joe Cross
Inainte sa introduca in alimentatie retetele de detoxifiere, Joe Cross cantarea cu 45 de kilograme mai mult decat ar fi trebuit, lua medicamente prescrise de medic si suferea din pricina unei boli autoimune. Dupa schimbarea modului sau de viata, Joe Cross sustine ca a revenit la o greutate normala si independent de medicamente.
Ingredientele pentru sucurile naturale de detoxifiere se introduc in blender sau robotul de bucatarie pentru procesare.
Suc de mere si ghimbir
- 3 morcovi
- 2 mere
- 1 radacina ghimbir
Suc de castraveti si mere
- 1 castravete
- 4 tulpini de telina
- 2 mere
- 6-8 frunze de salata verde
- 1/2 lamaie
- 1 radacina ghimbir
Suc Gazpacho
- 4 rosii-pruna
- 1 castravete mare
- 2 tulpini de telina
- 1 ardei iute
- 1 ceapa rosie mica
- patrunjel verde
- 1 lamaie verde
Suc verde cu citrice
- 6-8 frunze de salata verde
- 8 frunze de petiol
- 1 castravete
- 6 clementine
Suc de cartofi dulci cu sfecla
- 1 cartof dulce mare
- 1 morcov mediu
- 1 ardei iute rosu
- 2 sfecle rosii mari
- 2 mere golden bine coapte
- 1 portocala (optional)
Salata de avocado si varza Kale
- 250 de grame de varza Kale
- 1 mana de varza rosie taiata fasii
- 1 rosie maruntita
- 1/2 avocado feliat
- 1/2 cana de ulei de masline
- 1 lingura de otet balsamic
- 1 lingura de miere
- 1/2 lingura de busuioc uscat
- 4 catei de usturoi taiati marunt
- sare mare si piper dupa gust
Cartofi prajiti din morcovi si cartofi dulci
- 2 cartofi dulci medii
- 2 morcovi mari
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de chimen uscat
- 1/4 lingurite piper
- 1/2 lingurite sare mare
Supa de ghimbir si morcov crud
- 3 cani de suc de morcov preparat la blender
- 1 avocado copt
- 2 linguri miere
- 1 lingura de ghimbir proaspat taiat marunt
- 1/8 lingurita piper cayenne
- 1/4 lingurita de sare mare
- 1/2 cana de pulpa de cocos (optional)
- 2 linguri de ulei de masline presat la rece
- 2 linguri de coriandru proaspat tocat
Dovleac copt cu ciuperci si salvie
- 1 dovleac mediu
- 1 lingurita sare mare
- 1/2 lingurita piper negru
- 6 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 250 de grame de ciuperci maruntite
- 1 ceapa mica taiata cubulete
- 2 lingurite de salvie proaspata tocata
- fulgi de ardei iute (optional)
Scoateti dovleacul de la cuptor, intoarceti jumatatile in sus si lasati-le la racit. Intre timp, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati ceapa si usturoiul. Puneti apoi ciupercile, salvia, sare si fulgii de ardei iute peste legumele deja sotate, lasand totul la inabusit circa 5 minute. Umpleti jumatatile de dovleac cu amestecul de ciuperci si introduceti preparatul la cuptor pentru inca 10 minute.
Reteta sanatoasa de paste de la Dr. Oz
Paste integrale cu usturoi copt si sos de dovleac
- 1 capatana de usturoi curatata si stropita cu ulei de masline
- 1 dovlecel curatat de coaja si taiat in bucatele
- 2 cani de supa de legume
- 1 pachet de paste din faina integrala
- 500 g de varza Kale taiata fin
- 1 lingura de drojdie alimentara
- 1/4 cana lapte de migdale
- 1 praf de piper cayenne
- sare dupa gust
- 1/4 cana de busuoic proaspat maruntit
La final, amestecati pastele cu sosul obtinut din dovleac si presarati deasupra busuiocul proaspat.
sursa:sfatulmedicului.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu