Grasimi: 12 g
Glucide: 16 g
Calorii: 186
Ingrediente:
- 1/2 ceasca faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/3 ceasca de cacao neindulcit
- 1 lingura de apa calda
- un pliculet de vanilie
- 1/2 pachet de unt taiat in cuburi mici
- 115 g ciocolata neagra taiata bucati
- 2 oua
- 1/3 cana de zahar
- 1/3 ceasca indulcitor
Mod de preparare:
- Incingeti cuptorul la 150 grade celsius.
- Se pune tava pe gratarul din mijlocul cuptorului.
- Intr-un castron mic se cerne faina si se adauga praful de copt.
- In alt recipient amestecati apa, vanilia si cacao.
- Intr-un castorn mare preferabil din metal pus deasupra unei cratite cu apa fierbinte (dar partea de jos a castronului sa nu atinga apa) se amesteca untul si ciocolata pana se topesc si se omogenizeaza.
- Separat se amesteca 2 albusuri si un ou intreg, zaharul si indulcitorul.
- Se incorporeaza cu amestecul cu vanilie si cacao.
- Se adauga apoi ciocolata si untul topite si faina cu praful de copt.
- Se incorporeaza totul bine.
- Se toarna aluatul tava din cuptor.
- Se coace aproximativ 20 de minute, iar tava se intoarce de mai multe ori in cuptor.
- Se lasa prajitura sa se raceasca (cam o ora).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu