21 ian. 2013

Metode de prevenire in caz de otravire accidentala

n vacante sau cand mergeti intr-o casa straina, aminteste-ti sa observi daca prin apropiere sunt medicamente sau substante periculoase- nu toata lumea are casa organizata pentru un bebelus care merge de-a busilea sau un copilas care vrea sa descopere cat mai multe.

Fii inspirata si fa o lista care sa cuprinda toate substantele periculoase din fiecare camera. Pune-le etichete si aseaza-le undeva unde copilul sa nu ajunga.

Esential este sa iei in considerare cele mai frecvente cauze de otravire:

Produsele de curatat

Trebuie stiut ca toate sunt destul de periculoase, acestea incluzand : produse de curatat aragazul si rugina, dezinfectanti pentru toalete, detergentii de orice tip si multe altele de care trebuie ferit copilul tau.

Chiar daca nu inghite substanta respectiva isi poate pulveriza  pe piele sau in ochii , ducand la arsuri foarte grave.

Medicamentele

Considera ca orice pastila pe care o ia copilul tau, fie ea prescrisa pentru un adult sau pentru un copil, poate fi periculoasa. Chiar si complexele de vitamine in supradozaj pot fi letale.

Ai grija la medicatia care se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala precum antidepresive si antipsihotice care au un efect cumulativ in timp. Cel mai bine e sa le depozitezi intr-un dulap care sa fie incuiat.

Cosmeticele

Sunt si ele foarte periculoase daca sunt inghitite de cel mic si de aceea nu trebuie lasate la indemana lui.

Plantele de apartament cum este Philodrendon sau alte plante de gradina: anumite specii de feriga si semintele de Laburnum sunt otravitoare iar copilul tau nu trebuie sa intre in contact cu ele.

Diluantii si solventii pentru curatarea vopselei, petrolul, parafina sau lacurile este indicat sa fie tinute in garaje, debarale, unde copilul sa nu aiba acces.

Pesticidele este recomandabil sa fie tinute in locuri de depozitare incuiate.

Trebuie avut mare grija si la tigari si bauturile alcoolice deoarece daca sunt ingerate in cantitati mari de catre copil pot provoca moartea.

sursa:sfatulmedicului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu