Spalati-va mainile
Pentru a combate uscarea pielii mainilor prin spalare, utilizati un sapun delicat, folositi apa calduta, nu folositi miscari bruste si utilizati imediat o crema hidratanta. Uneori puteti inlocui spalarea mainilor cu sapun, cu aplicarea de gel dezinfectant sau steregerea acestora cu servetele umede.
Uscati-va mainile bine dupa fiecare spalare, pentru a preveni aparitia infectiilor fungice.
Ingrijirea unghiilor
Nu neglijati cuticulele! Cuticulele aspre si neregulate pot produce dureri. Aplicati un strop de ulei de ricin sau de vitamina E uleioasa, pe cuticula, dupa dus si inainte de culcare. Nu trebuie sa va taiati cuticulele, intrucat acestea actioneaza ca o bariera impotriva bacteriilor. Taierea cuticulelor creste riscul aparitiei infectiilor unghiilor si pielii. In schimb, puteti impinge cuticulele in partea inferioara a unghiei dupa ce ati tinut cateva minute mainile in apa calda. Nu va aplicati oja direct pe unghie, mai ales daca oja este de culoare inchisa. Utilizati intotdeauna un strat de lac protector inainte de a aplica oja. Cand indepartati oja de pe unghii utilizati o solutie care nu contine acetona, pentru a nu fragiliza unghiile.
Este foarte important sa nu va taiati colturile unghiilor. Aceasta practica poate determina aparitia de infectii.
Un tratament profesionist pentru unghii, pe langa ingrijirea si infrumusetarea acestora, poate implica si utilizarea unor creme sau uleiuri pentru intarirea unghiei, peeling si masaj.
De asemenea, pentru ca unghiile dumneavoastra sa fie puternice, este important sa urmati o dieta echilibrata. Din aceasta nu trebuie sa lipseasca proteinele, calciul, vitamina C, zincul si vitaminele din grupul B.
Importanta hidratarii si exfolierii pielii mainilor
Atunci cand mergeti in aer liber, aplicati-va o crema de maini cu un factor de protectie solara 15, pentru a va proteja impotriva intemperiilor vremii si a impiedica deshidratarea pielii mainilor. Razele UV si vremea rece perturba bariera pielii, determina pierderea apei si astfel scade factorul natural de hidratare al pielii.
In comert sunt disponibile mai multe creme de maini. Pentru a avea pielea mainilor moale si hidratata trebuie sa folositi creme emoliente si hidratante. Cremele emoliente lubrifiaza pielea si sunt utile mai ales in cazul persoanelor care au pielea crapata. Dupa ce v-ati masat mainile cu o crema emolienta pielea va deveni moale, neteda si mai elastica. Acest tip de creme ar trebui sa contina lanolina, ulei de jojoba, palmitat de izopropil, propilen glicol linoleat si stereat de glicol.
Cremele hidratante ajuta la pastrarea continutului de apa in stratul exterior al pielii mainilor. Acestea ar trebui sa aiba in compozitie glicerina, acid hialuronic, glicerol sorbitol, propilen glicol, uree si acid lactic.
Pe timp de noapte folositi uleiuri pentru maini care vor intra in piele pe parcursul noptii. Puneti-va apoi niste manusi de bumbac. Dimineata mainile dumneavoastra vor fi moi si hidratate.
Inainte de a aplica o crema de maini este recomandat sa exfoliati pielea mainilor. Aceasta este subtire si nu are multa grasime dedesubt. Pe masura ce imbatraniti cantitatea minora de grasime scade, motiv pentru care oasele si venele devin mai proeminente si elasticitatea pielii se va pierde odata cu inaintarea in varsta. Exfolierea poate ajuta la mentinerea prospetimii si stralucirii pielii mainilor. Pentru maini, folositi cu blandete un exfoliant utilizat si pentru fata.
Produse antiaging pentru maini
De asemenea, pentru a minimiza semnele de deteriorare provocate de soare sau rezultate in urma utilizarii unor produse daunatoare pentru piele, puteti aplica cu blandete creme de maini care contin retinol sau propional de retinil, desi efectele acestora sunt mai putin vizibile comparativ cu tratamentele eliberate de medic, pe baza de prescriptie medicala.
Folositi manusi
sursa:sfatulmedicului.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu