10 sept. 2013

Ce produse de păr să nu foloseşti niciodată

Părul este una dintre cele mai de preţ atribute ale femeilor şi trebuie îngrijit ca atare. Aşa cum foloseşti şi pe faţă produse fără parabeni sau cât mai naturale, şi părul are nevoie de produse speciale. Iată pe care ar trebui să le eviţi!

Produse de păr pe bază de silicon

De obicei spray-urile care promit o strălucire uimitoare a părului conţin în compoziţie siliconul. Însă această substanţă îmbracă firul de păr şi nu lasă nutrienţii din balsam sau ulei să ajungă apoi la el.

Produse cu alcool

Acestea sunt greu de evitat, pentru că alcoolul intră în compoziţia a foarte multe produse, însă dacă vrei să îţi îngrijeşti părul cu adevărat, fugi de ele cât de mult. Alcoolul este folosit de obicei în sprayurile fixative, spumă de păr sau gel şi îţi usucă părul foarte tare, iar în timp îşi poate pierde elasticitatea şi strălucirea naturală.

Şampon ieftin

Sulfaţii din şampon îndepărtează uleiul natural al părului şi îndepărtează culoarea de pe cel vopsit - de aceea podoaba ta capilară nu mai arată ca după salon după câteva spălări. Şamponul produs în masă, găsit la orice magazin sau supermarket conţine mulţi sulfaţi, care dăunează părului. O alternativă mai bună ar fi şamponul cumpărat de la farmacie, care conţine cât mai puţini sulfaţi şi mai multe ingredient hidratante.

Balsam (doar) cu proteine

Balsamul îmbogăţit cu protein este în regulă, atât timp cât nu conţine doar proteinele. Ca să fie bun şi cu adevărat hrănitor, are nevoie de mai multe ingrediente de bază. Prea multe proteine şi prea puţini agenţi de hidratare pot face părul să îşi piardă elasticitatea şi volumul, iar în timp va deveni casant şi uscat.

Sursa: Unica.roa


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu