4 oct. 2013

Dieta de 4 zile

Dieta de 4 zile sau cum scapam de cateva kilograme pentru a intra in rochia dorita cu ocazia unui eveniment.
De la inceput voi preciza ca astfel de actiuni nu sunt regimuri de slabire si nu sunt indicate decat in situatii speciale! Pot fi repetate doar de cateva ori pe an, putand coincide cu sezoanele in care se recomanda si inceperea unei cure de stimulare a detoxifierii organismului, primavara si toamna. Pentru mentinerea unei siluete frumoase si a sanatatii intotdeauna vom opta pentru adoptarea unui stil de viata sanatos, activ, cu o dieta echilibrata, diversificata, usor hipocalorica, combaterea sedentarismului si o gandire pozitiva. Acest regim este rezervat doar persoanelor sanatoase! Cei care sufera de diferite boli vor cere neaparat sfatul si acordul medicului!

O schimbare de reducere a greutatii cu cateva kilograme, circa 3 kilograme intr-o saptamana, cuprinde urmatoarele etape:
1. Combaterea rapida a balonarii, in circa a 24 de ore;
2. Stimularea detoxifierii orgnismului si intretinerea sistemului imunitar, reglarea metabolimului si accelerarea arderii grasimilor.
Ingrendientele si alimentele recomandate vor proveni, de preferinta, din agricultura ecologica!

Combaterea balonarii

Seara
Se incepe seara cu un consum de circa jumatate de litru (2 pahare) de apa plata, fierbinte in care se stoarce lichidul de la o jumatate de lamaie si se adauga o cescuta de patrunjel tocat (frunze si radacina), o lingurita de seminte de marar macinate, se amesteca si se infuzeaza circa zece minute. Se strecoara lichidul si se consuma, cu inghitituri mici, inainte de culcare. Infuzia elimina gazele intestinale, destinde musculatura tractusului digestiv si stimuleaza diureza. De aceea, in timpul noptii este posibil sa urinati de cateva ori, ceea ce poate fi un disconfort.

Ziua 1


Dimineata
Dupa ce v-ati trezit dimineata, consumati din nou un pahar cu infuzie preparata ca in seara precedenta. La micul dejun serviti un iaurt natural in care ati pus o lingura de fulgi de ovaz, o lingura de seminte de in macinate proaspat, o lingurita de faina de psyllium sau, mai practic, o masura din produsul natural ColonHelp (detoxifiant intestinal). In plus se poate indulci si cu o lingurita de magiun de prune traditional (Topoloveni), pentru efecte laxative si energizante.

Pranz
Va fi un pranz format din fructe proaspete (un mar, o banana coapta, cateva felii de ananas crud) sau mai bine un nectar obtinut din blender din 300 de grame ananas crud, 3-4 cm rizom proaspat de ghimbir, doua linguri de seminte de in macinate (sau o masura de detoxifiant intestinal) si o lingura de magiun. Produsul rezultat are un efect antiinflamator, puternic digestiv si depurativ, energizant, aducand un aport semnificativ de vitamina C, acid folic, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fibre alimentare, lignani, acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6 in raportul fiziologic necesar, betacaroten si boromelina. De asemenea, acest pranz va asigura antioxidanti naturali puternici, care stimuleaza metabolismul bazal si intareste sistemul imunitar. La final consumati inca un pahar cu apa plata fierbinte la care ati adaugat zeama de la o jumatate de lamaie.

Seara
Se bea un ceai medicinal pe baza de coada calului si papadie, putandu-se lua si cateva capsule de carbune medicinal, de preferat in amestec cu seminte de fenicul, extract de musetel, seminte de chimen, cumin, ulei esential de fenicul si menta. Capsulele cu astfel de compozitii se gasesc la farmacie sau magazinele cu produse naturiste. Se va face o baie fierbinte, in care se adauga ulei esential de menta. Nu rontaiti nimic inainte de masa!

Stimularea detoxifierii organismului

Intarirea sistemului imunitar, reglarea metabolismului

In contextul de urgenta dat de, sa zicem, necesitatea purtarii unei anumite tinute, vom recurge la un regim "soc", dar care trebuie sa fie de scurta durata (cateva zile, de cateva ori pe an) si in niciun caz nu va trebui adoptat ca o dieta pe viata, deoarece poate avea efecte adverse serioase asupra sanatatii. Iata de exemplu o cura de stimulare a detoxifierii, de trei zile, in urma careia se pot pierde si 1,5-2 kg in greutate.

Ziua 2


Micul dejun
Obtineti sucul de la 2-3 grapefruit-uri in care suspensionati o lingurita din alga verde-albastra Spirulina cu ajutorul unui blender.
Atentie! Daca luati medicamente nu folositi sucul acestui fruct! Puteti inlocui acest mic dejun cu nectar obtinut din 3-4 mere si o lingurita de Spirulina omogenizate in blender. Piure-ul obtinut se poate dilua cu apa plata. Se consuma si o ceasca din ceai de plante, cu miere, in care se adauga o masura de detoxifiant intestinal.

Pranzul
Se consuma o salata mare, preparata din castraveti, rosii, ardei rosu, ardei galben, telina de radacina, morcovi, ridichi, broccoli si frunze de patrunjel din abudenta. Salata se asezoneaza cu o vinegreta preparata din ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. Apoi, se bea un pahar de suc obtinut din: 2 portocale, 1 mar, 2 morcovi, o tija de telina de petiol, 1-2 cm rizom crud de ghimbir si o masura de detoxifiant intestinal. Se poate indulci cu o lingurita de magiun.

Cina
Se prepara o salata din sfecla rosie, ceapa, usturoi (leurda), untisor, salata, andive, menta si se asezoneaza cu o vinegreta obtinuta din ulei extravirgin de masline, 1 masura detoxifiant intestinal si o lingurita de magiun trecute prin mixer. Se consuma un nectrar obtinut in blender dintr-o jumtate de ananas proaspat, o felie de pepene galben si 1-2 guava.
Atentie! Nu vom neglija in acest timp hidratarea corpului, consumand zilnic 2 l de apa plata.

Ziua 3


Micul dejun
Se consuma circa 150 ml iaurt natural in care se omogenizeaza o masura de detoxifiant intestinal si o lingurita de magiun. Se beau cca 300 ml de apa plata cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se mai ia o gustare in cursul diminetii, care poate fi formata din: 2-3 morcovi, o radacina de sfecla rosie, o jumatate de petiol de telina, o jumatate de lamaie lime omogenizate la blender si eventual diluate cu apa plata, 5-6 mieji de nuca proaspat scosi din coaja si o cescuta de stafide.

Pranzul
Se prepara o salata din seminte crude de dovleac, de floarea-soarelui, morcov ras, ardei rosu si galben feliati, rosii, ridichi si rondele din telina de petiol. Salata se asezoneaza cu o vinegreta obtinuta prin mixarea uleiului de masline extravirgin, zeama de lamaie, o masura de detoxifiant intestinal, o lingura de magiun. Se bea ceai de menta sau ceai verde, neindulcit.

Cina
Va fi preparata din legume la gratar, rosii, ardei, fenicul, dovlecei, ciuperci, ceapa, vinete, cartofi duci (batate, nu cartofi obisnuiti). Se pot stropi cu ulei de masline, nucusoara, zeama de la o lamaie. In cursul serii se mai pot consuma 4,6 samburi de migdale dulci sau mieji de nuca. Se bea o ceasca de cei de plante medicinale aromate (menta, rozmarin, fenicul, verbina, musetel).

Ziua 4
Micul dejun
Se incepe ziua cu o salata de fructe proaspate preparata din: pere, mere, struguri, ananas, mango. Se continua cu un iaurt natural la care se adauga o masura de detoxifiant intestinal, o lingurita de magiun si o lingura de fulgi de ovaz. Se bea o ceasca de ceai verde, neindulcit. In cursul diminetii se mai consuma un pahar de nectar preparat la blender din: 1, 2 pere, o ceasca de zmeura, o ceasca de capsuni. Se poate dilua cu apa plata. Se poate lua si o gustare din 4,5 curmale semiuscate.

Pranzul
Se poate prepara un gazpacho (supa rece) de legume din rosii, ceapa, usturoi, castraveti, andive, patrunjel frunze si radacina, morcovi, piper negru macinat. Se serveste rece cu bucati de paine integrala sau paine de grau, fara aditivi alimentari. Se bea ceai verde neindulcit. In cursul dupa-amiezii se consuma un fruct proaspat de sezon, mar, para, pepene, cirese, zmeura, afine, cocaze etc.

Cina
Se prepara "al dente" paste de grau dur, se asezoneaza cu ulei de masline extravirgin, peperoncino (sau cu un sos pesto de busuioc s.a). Se poate servi cu putina branza proaspata , cu seminte de pin. Se mai prepara o salata calsica din rosii, ardei, ceapa, usturoi asezonata cu vinegreta din ulei extravirgin de masline si zeama de lamaie.

Revenirea la dieta normala, diversificata si echilibrata

In aceste trei zile in care aportul de calorii a fost redus, cand au aparut senzatia acuta de foame, poate si dureri de cap, sau simtome de sevraj ca urmare a renuntarii la cafea si alte stimulente cum ar fi ciocolata sau produsele de cofetarie, patiserie, carne procesata, fast-food, nu este permisa trisarea, in caz contrar, totul este in zadar. De aceea cura ar trebui sa inceapa in week-end, pentru a putea insoti acest regim si de miscare in aer liber in zone curate. Miscarea in spatii naturale curate, va avea un efect puternic atat asupra eficientei detoxifierii, cat si asupa siluetei si tonusului psiho-afectiv, facandu-te sa treci usor de aceasta perioada.

Atentie!
Revenirea la un stil de viata sanatos, activ, trebuie sa se faca treptat, cu blandete, evitand in zilele urmatoare mancarea grea procesata industrial, alimentele cu E-uri si arome sintetice, carnea rosie, branzeturile fermentate, fast-food si junk-food.

Reia alimentatia normala incepand cu carnea de peste, cu cea de pui pregatita corect la gratar, cuptor sau prin fibre. Renunta la bauturile indulcite cu zaharuri sau edulcoranti, la cele cu cofeina sau energizante. Renunta la fumat si excesul de bauturi alcoolice. Regimul nu trebuie aplicat mai mult de 6-7 ori pe an. De asemnea, regimul nu trebuie practicat mai frecvent de doua ori in orice interval de trei luni.




Articol preluat din cartea "Si noi ce mai mancam... ca sa slabim?"
Autor: Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Editura: Coreus Publishing
Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.doctormenci.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu