29 nov. 2011

Despre crese, gradinite si nu numai....

Am tot cautat pe net sa vad care sunt trendurile in materie de cradinite, crese si scolii, peste ocean pentru ca- si o spun in cunostinta de cauza- orice mama isi doreste ce e mai bun pentru copilul sau si se informeaza asiduu inainte de a lua o hotarare inainte sa-si lase "puiul sa-si ia zborul din cuib".
Iata ce am gasit pe un blog despre gradinitele si programele pe care acestia le au in New York:

"Lucruri pe care trebuie sa le stii"

Am facut o lista cu 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre programul copiilor Superdotati &Talentati oferit de catre departamentul Educatiei (iata ca ei au si un asemenea program).
1. Departamentul Educatiei are pregatiti un test pentru copiii S&T (superdotati si ttalentati) ce provin din familiile care s-au mutat in oras dupa inceperea anului scolar. Nu sunt liste de asteptare pentru programul S&T. 
2. Trebuie sa luati in considerare toate scolile pentru a va putea garanta un loc in programul S&T daca copilul dumneavoastra are un rezultat peste 90%. Nu este garantat un loc in cadrul programului la nivel de oras indiferent de rezultatul testatrii si de cat de mare e acesta.
3. Sunt doar cateva locuri in cadrul programului S&T care sa  acopere o 1/3 din copii care au un rezultat de 99%., desi oficialitatile spun ca sunt cooptati si copii cu un scor de peste 97%. Nu este garantat ca veti obtine un loc in cadrul programului imediat dupa gradinitia, insa merita sa incercati. Fratii obtin un loc daca au un rezultat de peste 97%.
4. La nivel de oras  programul S&T accelereaza curriculum-ul cu aproape un an.
5. Rezultatele pentru testetul la programul S&T sunt normate in functie de varsta in intervale de 3 luni.
6. Diferenta intre un rezultat de 97% si unul de 98% este probabil de o intrebare.
7. Amuzant este faptul ca fetele au un rezultat mai mare ca baietii.
8. Testul pentru programul S&T foloseste o combinatie intre "disponibilitatea" la testare si o testare a abilitatilor.
9. Pentru copilul cu talente exceptionale muzicale, parintii trebuie sa ia in considerare si  Scoala Speciala de Muzica.
10. Daca sunt probleme cu conditiile de testare (cum ar fi un copil se imbolnaveste) parintii trebuie sa ia legatura cu departamentul pentru Educatie in 48 de ore de la test.

 sursa: http://kindergartenshuffle.com/10-things-you-need-to-know/

Iata ca in alte parti se poate si au grija ca cei talentati sa aiba parte de o educatie pe masura. La noi trebuie sa se faca fel de fel de strangeri de fonduri, fundatii ca sa se faca ceva....
M-am gandit ca e bine de stiut, macar INFORMATIV daca altceva nu se face !

O zi buna si nu uitati ca va asteptam pe site-ul nostru www.petitefleur.ro pentru cadouri de Mos Nicolae si Mos Craciun pentru cei mici !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu