31 iul. 2012

Fertilizarea in vitro - o afacere care dă viaţă

Dezvoltarea puternică din ultimii ani a sectorului medical privat a adus schimbări pe segmentul clinicilor de fertilizare in vitro din România.Dezvoltarea puternică din ultimii ani a sectorului medical privat a adus schimbări pe segmentul clinicilor de fertilizare in vitro din România, unul dintre cele mai dinamice sectoare ale medicinei moderne.

Până în 2010, în România funcţionau 10 clinici specializate în tehnici de reproducere umană asistată. În prezent, există aproximativ 25 de clinici, printre care se numără şi Polisano, MedLife, Dacia Medical.

Pentru a pune pe picioare o astfel de afacere, este nevoie de minim 250.000-300.000 de euro. Cheltuielile aferente spaţiilor destinate pacienţilor sau procedurilor sunt completate de cele necesare achiziţionării de echipamente. Dragoş Albu, medic primar Obstetrică-Ginecologie în cadrul MedLife, afirmă că foarte importante sunt cheltuielile cu personalul, în contextul în care este nevoie de specializări în afara României pentru acest segment.

sursa:http://www.info-sanatate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu