28 dec. 2012

Dulciuri de Anul Nou

Tort de ciocolată cu lapte și nuci pecan

Reţetă nouă

Reţetă cu timp de pregătire
30 minute
Timp în plus
plus timpul de răcire
Usoara
12 portii
Reteta testata
848 kilocalorii
Acest desert apetisant este ușor de făcut și este visul oricărui iubitor de ciocolată. Pentru a fi mai ușor, se folosește ciocolată cu lapte doar jumătate. Dacă untul pare a se separa de ouă și zahăr atunci când este bătut, nu te speria – totul se omogenizează când se adaugă ciocolata.

Ingrediente

200g de nuci pecan prăjite și mărunțite
300g de unt, 125 g topit, 175g înmuiat
250g de ciocolată cu lapte
250g de ciocolată neagră, plus extra pentru decorat
150g de zahăr
6 ouă
1 lingură extract de vanilie
570 ml de smântână dulce pentru frișcă

Mod de preparare

  • 1. Se amestecă nucile pecan și untul topit într-un vas. Se toarnă într-o formă de tort cu diametrul de 22cm și se presează. Se pune la rece în timp ce se pregătește restul rețetei.
  • 2. Se topește ciocolata în cuptorul cu microunde în reprize de 20 de secunde sau într-un vas de sticlă pus deasupra unei oale în care fierbe apă. Se mixează zahărul și untul moale într-un vas, la viteză medie, până când compoziția devine pufoasă, apoi se adaugă ouăle și se mixează încă 2 minute.
  • 3. e adaugă ciocolata topită, extractul de vanilie, 125ml de smântână si se bat încă 2 minute. Compoziția se întinde peste amestecul de nuci și se pune la rece timp de cel puțin 3 ore. Înainte de servire, se bate frișca și se întinde peste stratul de ciocolată, apoi se presară ciocolată rasă. Se taie în felii și se servește.
  • 4. V.N. per porție: 848 kilocalorii, 8,9g proteine, 40,8g carbohidrați, 73,3g grăsimi, 36,3g grăsimi saturate, 1,5g fibre, 0,57g sare 
sursa:goodfood.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu