29 dec. 2012

Dulciuri pentru copii de Anul Nou

Mousse de mango

Reţetă cu timp de pregătire
20 minute
 
Usoara
 
5 portii
 
Reteta testata
 
Desert delicios
 

Ingrediente

120ml suc de lime
puţină sare
2kg de mango copt
115g de zahăr
1 lingură de gelatină
2 albuşuri
120ml de smântână dulce, de minim 30%

Mod de preparare

  • 1. Se curăţă fructele, se taie în felii, îndepărtând sâmburele şi se fac piure cu ajutorul unui blender, împeună cu sucul de lime – cu grijă să nu fie foarte mixate. Se adaugă amestecând zahărul.
  • 2. Se dizolvă gelatina în 50ml de apă fierbinte; se lasă la răcit şi se adaugă amestecând în piurelul de mango.
  • 3. Se bat albuşurile cu sarea până fac vârfuri. Se bate smântâna până se întăreşte. Se încorporează smântâna bătută în albuşuri, apoi acest amestec se adaugă cu grijă la piureul de mango. Se pune compoziţia într-o farfurie mare sau în forme mai mici şi se răceşte în congelator 2-3 ore. 

sursa: http://www.goodfood.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu