31 mai 2013

Primii dinţișori ai copilașului - bucurii şi dificultăţi

Perioada ieșirii primilor dinți la copil este întotdeauna dificilă. Părinţii aşteaptă cu nerăbdare acest eveniment, dar, în acelaşi timp şi cu îngrijorare, pentru că s-au săturat de nesfârşitul plânset, de temperatură şi de alte probleme din această perioadă. Dar nu trebuie să vă programați la cel mai rău, nu la toți copiii dinții "ies" în acelaşi mod.
Da, dificultăţi, desigur, vor fi, şi va trebui să le faceți faţă, dar nu este totul aşa de rău. Cu câteva luni înainte de începerea dentiţiei, bebelușul are mâncărimi ale gingiilor, el ia în gură absolut tot, de asemenea, este puternică salivaţia. În acest moment, trebuie să vă pregătiți și să cumpărați, de la departamentul pentru copii al farmaciei, un inel special de dentiție, dar mai bine câteva. Înainte de a i-l da copilului, acesta poate fi răcit puţin în frigider, aceasta va aduce puţină ușurare gingiilor copilului. Puteţi, desigur, să-i dați o bucățică de măr sau morcov, dar trebuie să fiți atenți, dacă au apărut dinții, copilul poate mușca o bucată și se poate îneca cu ea.

Pentru a preveni acest lucru, există un dispozitiv special nibbler - un sac special din țesătură de tip plasă, care nu permite ca bucăţile mari de mâncare să ajungă în gura copilului. Toate tipurile de geluri dentare, de asemenea, dau rezultate bune, pentru un timp, ele sunt un analgezic pentru gingii şi copilul poate dormi liniștit, dar, ca toate medicamentele, au neajunsurile lor. Dacă problema este gravă, atunci, desigur, trebuie să utilizaţi un astfel de gel, dar să hrăniți copilul cu chimie tot timpul, de asemenea, nu se poate.

În afară de cele enumerate mai sus, tinerii părinți vor avea nevoie de răbdare. Copilul, cu siguranță, va fi neliniștit, i se va ridica temperatura şi nu va avea poftă de mâncare. Toate aceste lucruri au un impact negativ asupra imunității copilului, de aceea, în această perioadă trebuie să urmăriți foarte atent starea de sănătate a copilului dumneavoastră.

Şi, în sfârşit, iese primul dinte, în alimentație, treptat, se introduc produse noi şi în gura copilului se schimbă echilibrul bacteriologic. De starea dinţilor de lapte depinde sănătatea viitoare a tractului gastro-intestinal, dezvoltarea vorbirii, mușcătura corectă şi multe altele, este deci momentul prielnic pentru a începe îngrijirea lor. Până când sunt doar incisivii şi caninii, se pot şterge dinţii şi gingiile cu apă curată. Acest lucru trebuie făcut cu atenţie, de două ori pe zi, folosind o cârpă moale sau un tampon de bumbac. Odată cu apariţia dinţilor permanenţi, vine timpul pentru a face cunoştinţă cu periuța și pasta de dinți. Peria trebuie să fie mică, cu perișori foarte moi, pentru a evita deteriorarea gingiilor copilului. Copiilor până la trei ani, cel mai bine este să le cumpărați pastă de dinți, care poate fi înghiţită, ea rezolvă perfect problema clătirii. Copiii mai mari se vor descurca cu această sarcină independent.

Din copilărie, copilul trebuie învățat să aibă grijă de cavitatea bucală. Îndemnurile de a avea un tract digestiv sănătos nu-l vor interesa, de aceea inventați o poveste despre o zână bună a dinților, ce oferă daruri pentru dinți curați şi sănătoși sau despre un monstru înfricoşător, care se teme de perie. Cointeresați-l pe copil, încurajați-l pentru comportamentul lui corect şi atunci dinţii copilului dvs. vor crește puternici şi sănătoși.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu