3 iun. 2013

Ne pregătim de şcoală. Economisim sau nu pe obiecte şcolare?

În curând începe noul an şcolar, părinţii şi copiii sunt derutaţi, alergând pe la iarmaroace şcolare şi magazine, în căutarea tuturor celor necesare la cel mai bun preţ. Din păcate, în fiecare an pregătirea copilului de şcoală devine din ce în ce mai scumpă. Puteţi economisi bani pe obiecte şcolare şi merită să o faceţi? Să ne gândim împreună.
Primele despre care vom vorbi sunt îmbrăcămintea şi încălţămintea, probabil, achiziţiile cele mai scumpe din întreaga listă, iar pe ele să economisiţi pur şi simplu nu puteţi. Având în vedere că copilul va fi în costumul de şcoală aproape întreaga zi, trebuie să alegeţi haine de bună calitate, calde şi în acelaşi timp, uşoare. Materialul ideal pentru uniformele şcolare este semilâna, cu excepţia cerinţele enumerate mai sus, nu se şifonează tare, se spală bine şi se usucă rapid. Alegând un costum de calitate, atât pentru fete cât şi pentru băieţi, puteţi fi siguri că el va servi o lungă perioadă de timp, va păstra un aspect decent tot timpul anului şi vă va provoca mai puţine necazuri cu spălatul şi călcatul.

Atunci când cumpăraţi un costum pentru şcoală, atrageţi atenţie asupra faptului că, un sacou de calitate bună acoperă spatele, fără a forma riduri sau bule, gulerul stă drept, nu zburlit, fără distorsiuni. Lungimea mânecii, de asemenea, trebuie să fie suficientă şi să acopere încheietura mâinii. Luaţi în considerare şi faptul că, iarna sub sacou va trebui să poarte un pulover cald sau o vestă. Bluzele pentru fete şi cămăşile pentru băieţi trebuie alese cu conţinut mare de fibre naturale, în cele sintetice va fi cald vara şi rece iarna.

Încălţămintea este, în general, o conversaţie aparte, pe ea să economisiţi nicicum nu puteţi. Cel mai bine este să cumpăraţi pantofi şi mai ales cizme din piele naturală, şi medicii insistă asupra acestui lucru. Încălţămintea pentru copil ar trebui să aibă încheietori sau elemente cu lipici rezistente, ştaiful confortabil, talpa ce se îndoaie bine dar care nu se lunecă şi vârful larg. Şi gândiţi-vă obligatoriu la încălţămintea de schimb, chiar şi în pantofii de cea mai bună calitate nu se poate de stat o zi întreagă. Atrageţi atenţie, şosetele şi ciorapii, de asemenea, trebuie să fie confecţionate din materiale naturale higroscopice.
Rucsacul nu este, de asemenea, obiectul şcolar pe care puteţi economisi. El trebuie să fie calitativ, durabil, ușor, rezistent la apă şi confortabil. Este foarte important să aibă spatele ortopedic, bretelele largi, moi şi reglabile pe lungime şi compartimente suficiente pentru tot felul de rechizite școlare.
Dar rechizite școlare puteţi cumpăra nu din cele mai scumpe. Caietele, agendele şi copertele cu imagini vii costă mult mai scump decât cele obişnuite şi doar vor distrage copilul de la lecţii. Având în vedere cât de multe stilouri şi creioane se vor pierde în timpul anului la şcoală, puteţi alege cele mai ieftine. Capacele detaşabile se pierd întotdeauna, de aceea mai bine cumpăraţi stilouri automate cu butoane. Un penar echipat costă decent, prin urmare, mai ieftin va fi să cumpăraţi unul gol, de preferinţă moale, şi să-l completaţi independent. Nu merită să cumpăraţi, de asemenea, caiete cu hârtia albă, în primul rând, ele sunt mai costisitoare şi, în al doilea rând, albul orbitor poate afecta negativ vederea elevului.

Sper ca, sfaturile noastre să vă ajute să faceţi alegerea corectă şi să trimiteţi decent copilul la şcoală. Deşi această plăcere nu e una dintre cele mai ieftine, copiii noștri merita tot ce e mai bun.


sursa: http://totul.md/ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu