8 dec. 2011

Idei pentru Craciun ! (retete, ca sa ne inspire si sa ne faca pofta de gatit)

Stiu ca avem retele noastre traditionale care sunt mai bune ca multe altele care se gasesc pe internet, insa mie imi place sa fiu un om informat, sa stiu ce se intampla si pe alte meleaguri, ce mai...sa fiu in pas cu moda (ca deh, nu degeaba site-ul este pentru mamici si pitici ce-si doresc sa fie in pas cu moda si sa afle ultimele noutati in moda si alte domenii).
Astazi, m-am gandit sa postez cateva retete (cu traducerea de rigoare) care pot fi realizate si de catre noi si chiar adaptate.
Sa incepem: 

Reteta traditionala de sunca glazurata (Old-fashioned Holiday Glazed Ham)

Picture of Old-Fashioned Holiday Glazed Ham Recipe

  • Timp total de pregatire: 2 hr 0 min
  • Preparare: 1 hr 30 min
  • Gatit: 30 min
  • Portii:12 servings
  • Nivel: usor
  • Ingrediente
    - 1 spirala sunca jumătate feliata (se poate inlocui cu sunca de porc semipreparata)  
    - 20 felii de ananas, de la cutie si pastrati sucul;
    - 15 - 20 cuisoare (opţional) 
    - 1 borcan cireşe maraschino mici 
    - 3/4 ceasca de zahar brun 
    - 2 linguri de mustar galben
    Instructiuni:

    Preincalziti cuptorul pentru prepararea suncii. Scoateti sunca din cuptor cu 30' inainte de finalizarea timpului de coacere. Decorati suprafata superioara cu felii de ananas, prindeti-le de sunca cu cuisoare sau cu scobitori. Asezati ciresele in centrul fiecarei felii de ananas si prindeti-o si pe acesta cu cuisoare sau scobitoare.
    Intr-un castron mai mic, amestecati zaharul brun, mustarul si destul suc de ananas pentru a face un sos mai gros. Turnati sosul peste sunca si puneti-o la loc in cuptor pentru cele 30' ramase din coacere. Scoateti la final sunca din cuptor, asezati-o pe o tava de servire/tocator si feliati-o.  (sursa:http://www.foodnetwork.com)

    Ce parere aveti?! E destul de delicioasa si poate fii un fel de mancare care sa completeze cu succes un dineu pentru apropiati in zilele ce urmeaza.

    Si pentru final, am gasit un ornament de Craciun care se poate face de ctrae fiecare dintre noi si este pe specificul petitefleur.ro :))

    Ornament "Capsula timpului"



    Varsta: de la nou- nascut in sus

    Comemorati primul Craciun al copilului dvs si toate cele care urmeaza cu un ornament de brad care este umplut cu amintiri de peste an. Globurile de plastic sunt usor de deschis, astfel incat copilul dvs. poate reciti notitele de fiecare Craciun.
    Materiale
    • Ornamente bile/glob din plastic care se pot deschide/umple
    • Banda dublu-adeziva
    • Panglica
    • Hartie de notes facuta fasii cat mai inguste 
    • Foto mici sau alte amintiri care se potrivesc pentru a fi inserate
    Instructiuni
    1. Separati cele doua jumatati de glob. Aplicati banda dublu-adeziva in portiunea cea mai larga a jumatatilor de plastic. Presati cu grija astfel incat sa fie aproape, dar sa nu atinga marginea exterioara.
    2. Scrieti insemnari, notite pe bucati/fasii de hartie de notes, rulatile si prindeti-le in onterior-ul globului. Adaugati fotografii, urma picorusului la nastere, sau alte amintiri daca doriti. Puneti cele doua jumatati la loc, legati panglica de  partea superioara a globului pe care puteti scrie anterioe anul Craciunului cand ati realizat "capsula timpului".



    Ideea asta e tare draguta si voi incerca si eu sa realizez una si promit sa postez poze cu a mea "capsula a timpului".


    Atat pentru astazi, sa aveti o seara placuta si nu uitati va asteptam pe www.petitefleur pentru o sesiune de shopping reconfortanta la www.petitefleur.ro

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu