25 aug. 2012

Retete-supe

Supa de mazare

Pentru: 4 portii
Dificultate:
usor
Ingrediente:

  • 250 g sunca taiata cuburi
  • 400 g mazare
  • 2 teline tocate
  • 2 morcovi taiati bucati mari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare tocata
  • 10 cani de supa de pui
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
  1. Se combina toate ingredientele intr-o oala mare.
  2. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand, pana cand legumele sunt fierte.
  3. Daca este nevoie se mai adauga 2 cani de supa de pui. Se condimenteaza cu sare.
Va dorim pofta buna!


Supa crema de ciuperci

Pentru: 2 portii
Dificultate: usor

Ingrediente:
  • 10 feliute de bacon, taiate cuburi, fierte si scurse
  • 1 lingura ulei de masline
  • 450 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa alba medie
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 450 ml de smantana
  • 450 ml de supa de pui
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1/ lingurita piper
  • 1/2 sare
  • 150 g branza rasa

Mod de preparare:

Se pune uleiul de masline intr-o oala si se incalzeste la foc mediu. Se adauga ciupercile, ceapa tocata si usturoiul pana ce acestea incep sa se inmoaie. Se toarna peste compozitie supa de pui. Se adauga smantana amestecand continuu. Apoi se pun si amidonul de porumb, apa rece, sarea si piperul. Se incorporeaza totul bine. Se fierbe totul la foc mic, timp de 5 minute pana cand supa se ingroasa. Se garniseste cu bucatile de bacon, iar deasupra se presara branza cat inca e calda.



Supa de broccoli

Pentru: 1 portie
Dificultate: usor
Ingrediente:

  • 3 linguri de unt
  • 1 ceapa tocata
  • 4 morcovi mari tocati
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 4 cesti apa
  • 4 linguri de bulion
  • 450 g flori de broccoli
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/4 ceasca patrunjel tocat

Mod de preparare:

  1. Se adauga unul intr-otigaie si se lasa sa se topeasca, la foc mediu.
  2. Se toaca ceapa, morcovul,usturoiul si se pun la rumenit in tigaia cu unt, cam 5 minute.
  3. Se adauga 4 cani de apa si se adauga bulionul. Se lasa amestecul sa fiarba cateva minute.
  4. Se adauga broccoli si se micsoreaz focul. Se fierbe timp de 15 minute, pana cand broccoli este fiert.
  5. Se opreste caldura si se mixeaza amestecul. Se toarna continutul intr-un castron mare.
  6. Se adauga faina in ploaie si se amesteca bine. Se adauga sosul de soia si piperul negru. Supa se lasa la racit. Se serveste rece. 

    Supa de pui

    Pentru: 2 portii
    Dificultate: usor

    Ingrediente:
  7. 4-6 cani de supa de pui
  8. 2 bucati de pui taiat cubulete (aproximativ 2 cani de cubulete)
  9. 2 cani de legume fierte
  10. 200 g spanac calit
  11. patrunjel
  12. 1 1/2 cani de orez fiert
  13. sare
  14. piper
Mod de preparare:
  1. Puneti canile cu supa intr-o oala mare si lasati supa sa clocoteasca.
  2. Adaugati morcovii, telina, ceapa si spanacul.
  3. Cand morcovul s-a fiert, reduceti focul, adaugati orezul si carnea.
  4. Lasati sa fiarba inca 10 minute, opriti focul si presarati patrunjelul. Dupa gust, puneti sare si piper.
sursa:sfatulmedicului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu